Case Study: Miles

Miles begynte å bruke CV Partner i 2014. Miles bruker CV Partner for å holde CV-ene oppdatert, for å finne relevant kompetanse samt for å skreddersy CV-er og referanser for tilbud og anbud. I tillegg har Miles laget funksjonalitet ved hjelp av API-et på toppen av CV Partner for å kunne generere en total oversikt over kompetanse, sertifikater og erfaringer i Miles som presenteres enten som en matrise eller liste i et web-grensesnitt.

170 ansatte
2014 Startet å bruke CV Partner
API brukt for å legge til funksjonalitet

Timeline

  • 2014                     Miles begynte å bruke CV Partner
  • 2014                     Miles lager Mforce integrasjon ved hjelp av CV Partner API-et
  • I dag                    Salg og bid manager har full kontroll på erfaring og kompetanse internt

Miles

Miles er et annerledes IT-konsulentselskap hvor det er viktigere å skape en god arbeidsplass enn å ha tallfestede mål og budsjetter.

Miles er et IT-selskap med over 150 dyktige og varme medarbeidere som tilbyr:

- Prosjektleveranser
- Salg av konsulenttjenester
- Forretningsrådgivning UX

Miles holder til i Bergen, Oslo, Stavanger, Mumbai og Johannesburg. Menneskene som jobber i Miles er blant de fremste i bransjen. De brenner for faget sitt og sammen har vi bygget et fagmiljø vi er stolte av.

Les mer om Miles her: www.miles.no

Utfordringen

Miles jobber på tvers av flere bransjer og industrier med en lang rekke tjenester. Ofte er bid og salgsteam opptatt med å oppdatere CV’er samt spisse og formatere dem for tilbud og anbud. Å ha CV’ene og referansene i en skyløsning var et åpenbart valg for Miles. Allerede i 2014 (kun 1,5 år etter at CV Partner ble startet) hadde CV Partner en løsning som løste problemet. Miles ville i tillegg til å ha siste versjon av CV’en tilgjengelig, også ha muligheten for å fremheve den kompetansen, erfaringene og bransjene til hvert tilbud Miles som et selskap hadde jobbet med siden oppstarten. De hadde ofte behov for å kartlegge og dokumentere kompetanse i selskapet som en liste eller som en matrise. Matrisene måtte ofte formateres på antall personer med en gitt kompetanse per kontor.

Siden CV Partner hadde denne informasjonen, men ikke en god måte å vise den frem på valgte Miles å bruke API’et i CV Partner til å bygge denne funksjonaliteten selv. Løsningen er basert på en nattlig synkronisering fra CV Partner som fungerer som master database for kompetansen i selskapet. Siden Miles selv har mange års erfaring med å lage både applikasjoner og integrasjoner, var det relativt fort gjort å lage denne funksjonaliteten. Applikasjonen fikk navnet «Mforce» og brukes bl.a. for å få et oppdatert bilde av summen av all kompetanse i Miles.

"Med CV Partner sitt veldokumenterte API kan vi raskt lage de integrasjonene vi trenger for å lage vår egen skreddersydde løsning”Bid Manager i Miles Bergen, Kjartan Juvik

Hva gjør Mforce-integrasjonen?

Mforce henter data fra CV Partner API’et hver natt og legger dataen i en strukturert database. Hver ansatt kan styre egendefinerte tags og kompetanse som blir vist på en informativ måte. Mforce brukes også som en kompetansematrise. Løsningen hjelper for å kunne svare på spørsmål som: Hvor mange konsulenter har dere med minst __ års erfaring med ____ ? I dette tilfelle kan de tomme feltene være hva som helst. For eksempel, hvor mange har minimum 3 års erfaring med HTML5 apps? I dette tilfelle vil Mforce presentere en matrise med antall konsulenter per lokasjon eller avdeling som møter dette kriteriet i en matriseform. Mforce automatiserer denne jobben som ellers ble gjort manuelt.

I tillegg viser Mforce data som «industrier i vekst» som er en rapport som viser hvilken industri de siste kundene tilhører, og sammenligner dette med historisk data i CV Partner. En annen funksjonalitet er en liste over konsulenter og deres oppdragsgivere s.a. konsulentene selv raskt kunne se hvor kollegaene er på oppdrag. I tillegg kan en skrive ut rapporter på prosjekter, erfaringer og sertifiseringer. En kan sette opp epost notifikasjon som hjelper ansatte med å huske på å oppdatere sin CV.

Hva er et API?
API står for Application Programming Interface og er en måte å få tilgang på funksjonalitet og data i en applikasjon, uten å matte installere eller vedlikeholde systemet. API-et er ofte dokumentert av utgiver, og dokumentasjonen forklarer hvilke parametere en må bruke for å få tilgang. API-et kan kjøre på et fast definert tidspunkt, jevnlig eller det kan bli trigget av en annen applikasjon. Integrasjoner hvor en bruker API-er må designes på en sikker måte for å forsikre seg om at dataen er trygg. Dette løses ved at unike API-nøkler blir utstedet for å autentisere trafikken. Trafikken som går inn og ut av API-et er også overvåket og en kan legge til tilleggsfunksjonalitet for å øke sikkerheten. Siden dataen i Mforce ikke trengte å være oppdatert hvert sekund, ble det valgt å hente dataen hver natt da dette var bra nok for å dekke den tiltenkte funksjonaliteten.

Hvorfor CV Partner?

Miles foretrekker brukervennlige, skybaserte webapplikasjoner. CV Partner var de ideelle valget som lot Miles komme igang raskt, og løsningen tilbøy akkurat den funksjonaliteten som trengtes. Siden løsningen i tillegg hadde et API som gjorde det enkelt for Miles å lage noe på toppen av løsningen som gav enda mer verdi for selskapet og hver enkelt ansatt. Uten CV Partner hadde ikke Miles hatt så mye god data som de har idag.

”CV Partner var det ideelle valget siden det var enkelt å ta i bruk, og det hadde akkurat den funksjonaliteten vi var ute etter"Bid Manager i Miles Bergen, Kjartan Juvik

Resultatet

Idag sparer Miles mye tid ved å bruke CV Partner og Mforce. CV Partner er den del av onboarding av nye ansatte og alle ansatte har mer eierskap til sin egen CV og referansene. Salg og bid managers har alltid siste versjon av CV’en som bidrar til å selge og markedsføre tjenestene Miles tilbyr. Resultatet er at Miles kan levere flere og bedre tilbud og anbud som igjen fører til økt omsetning.

Hvis du har noen spørsmål om CVPartner API-et eller Mforce, ta kontakt med Kjartan fra Miles eller CV Partner - teamet

Andreas Parr Bjørnsund
Sags og Markedsansvarlig
+ 47 406 36 824
andreas@cvpartner.com
Kjartan Juvik
Bid Manager - Miles Bergen
kjartan.juvik@miles.no